Achtergrondinformatie.
De oprichtster van Vital Vitae is Lydia de Jong.

Lydia de Jong Jaren geleden was bij haar ME -het vermoeidheidssyndroom ontdekt. Zij ging op zoek naar natuurlijke geneeswijzen en homeopathische middelen en volgde een studie hiervoor.

Daarnaast raakte zij jaren geleden geÔnspireerd door elektro-acupunctuur. Haar zoon lag futloos en ziek in bed, huisarts en specialisten konden geen goede diagnose stellen. Lydia was na diverse weken uitgedokterd bij de conventionele geneeskunde. Via een kennis vernam ze dat er een elektro-acupuncturist in Utrecht praktiseerde. Ten einde raad maakte zij een afspraak voor Werner.

Na enige minuten stelde Ronald Kost de verlossende diagnose: een amalgaam vergiftiging! Nadat de amalgaam vullingen waren vervangen door keramische was hij binnen enige tijd weer hersteld.

Lydia was zo onder de indruk van deze behandeling dat zij zich ging bekwamen in elektro-acupunctuur en een eigen, inmiddels succesvolle, praktijk begon. Zij is intussen goed hersteld van ME.

Lydia's doel is:

-elektro-acupunctuur en de toepassing ervan algemeen bekend te maken ťn
-voor een ieder toegankelijk te zijn in combinatie met de conventionele geneeskunde.

Historie van elektro-acupunctuur.

Dr. Reinhold Voll De grondlegger van elektro-acupunctuur was de Duitse Dr. Reinhold Voll die Chinese acupunctuur gebruikte en deze behandelwijze verder ontwikkelde naar elektro-acupunctuur. Dr. Voll realiseerde zich niet dat hij een systeem had uitgevonden dat in de huidige maatschappij uitermate effectief is en kosten besparend kan zijn.

Tijdens een van zijn seminars presenteerde Dr. Voll zijn diagnose systeem. Hij vroeg een van de aanwezigen plaats te nemen op het podium om hem te onderzoeken met behulp van elektro-acupunctuur: zijn diagnose was dat de patiŽnt een prostaatprobleem had. Deze diagnose stelde hij vůůr de koffie pauze en na de koffie pauze nodigde hij de zelfde patiŽnt nogmaals uit om hem te meten. Vreemd genoeg was zijn prostaat nu gezond.

Dit kwam doordat de patiŽnt tijdens de pauze een homeopathisch middel had gekregen van een van de aanwezige homeopaten en hij had dit middel in een flesje in zijn broekzak gedaan. Toen Dr. Voll hier achterkwam wist hij dat geneesmiddelen ook een straling hadden en hij kon dit zichtbaar testen.



Algemene Voorwaarden